Semo Rajčaty tyčkové Start S F1 hybrid 60 nasion
Kod: | 47822 |
EAN: | 8590396321800 |
Producent: | Semo Cz, s.r.o. |
Marka: | Semo (web) |
![]() |
Odmiana hybrydowa wczesnego pomidora tyczkowego. Roślina ma średni wzrost.
- odmiana hybrydowa wczesnego pomidora tyczkowego
- owoc ma średnią wielkość
- intensywnie czerwony
- waga 75-90 g
Pomidory są wymagającą uprawą, która wymaga starannej agrotechniki. Wymagają ciepłego i osłoniętego miejsca. Glebę jesienią nawożymy obornikiem. Przy przygotowaniu sadzonek przeprowadzamy siew w marcu. W fazie początkowej tworzenia prawdziwych liści rośliny przesadzamy. Do nieogrzewanych tuneli wysadzamy w drugiej połowie kwietnia, na zewnątrz na rabaty po 15. maja, 3 - 4 rośliny na m2.
Odmiany tyczkowe sadzimy w czasie wegetacji przy podporach i usuwamy boczne pędy z kątów liści. Zapewniamy regularne nawadnianie w dłuższych odstępach czasowych. Największe zapotrzebowanie na wodę występuje w okresie tworzenia owoców, mniejsze zapotrzebowanie na wodę jest podczas dojrzewania owoców. Nawadniamy zawsze po zbiorach, aby zmniejszyć ryzyko pękania owoców. Korzystne jest nawadnianie poprzez podmokły grunt.
Nawożenie: N 120 kg N / ha, P 100 kg P2O5 / ha, K 130 kg K 2O / ha.
Ten punkt jeszcze nie był omawiany. Jeśli chcesz być pierwszy, kliknij przycisk Dodaj post
Odmiana hybrydowa wczesnego pomidora tyczkowego. Roślina ma średni wzrost.
- odmiana hybrydowa wczesnego pomidora tyczkowego
- owoc ma średnią wielkość
- intensywnie czerwony
- waga 75-90 g
Pomidory są wymagającą uprawą, która wymaga starannej agrotechniki. Wymagają ciepłego i osłoniętego miejsca. Glebę jesienią nawożymy obornikiem. Przy przygotowaniu sadzonek przeprowadzamy siew w marcu. W fazie początkowej tworzenia prawdziwych liści rośliny przesadzamy. Do nieogrzewanych tuneli wysadzamy w drugiej połowie kwietnia, na zewnątrz na rabaty po 15. maja, 3 - 4 rośliny na m2.
Odmiany tyczkowe sadzimy w czasie wegetacji przy podporach i usuwamy boczne pędy z kątów liści. Zapewniamy regularne nawadnianie w dłuższych odstępach czasowych. Największe zapotrzebowanie na wodę występuje w okresie tworzenia owoców, mniejsze zapotrzebowanie na wodę jest podczas dojrzewania owoców. Nawadniamy zawsze po zbiorach, aby zmniejszyć ryzyko pękania owoców. Korzystne jest nawadnianie poprzez podmokły grunt.
Nawożenie: N 120 kg N / ha, P 100 kg P2O5 / ha, K 130 kg K 2O / ha.