Kitl Syrop to znakomite gęste syropy produkowane według tradycyjnych domowych przepisów. Mają pyszny smak i są idealne do przygotowania domowych Lemoniad, gorących napojów oraz do aromatyzowania koktajli lub różnych innych drinków. Syropy produkowane są z świeżych ziół w jakości BIO. Rośliny przetwarzamy na zimno, dzięki czemu syropy są bogate w substancje zdrowotne, aromatyczne i smakowe.
Dlaczego syrop nazywa się Syrob?
Chcieliśmy produkować syrop z czarnego bzu tak, jak to robiono przez stulecia w domach i jak wielu z nich robi to do dziś. Poszliśmy do muzeum w Turnowie do pani dyrektor Władysławy Jakubowej, etnografki i pisarki, aby sprawdzić, czy nie ma jakiegoś starego przepisu w archiwach. Miała - nazywał się "Syrob z czarnego bzu". Jak już jest chyba według nazwy dla czarnego bzu jasne, przepis pochodzi z Podkrakowskiego i nasz Syrob nie mógł się nazywać inaczej.
Dlaczego warto kupić Syrob?
Najlepszy syrop na świecie to ten, który samodzielnie przygotujesz w domu.
Jednak jest to dość pracochłonne i czasochłonne, brudzi się przy tym całą kuchnię i zużywasz dużo energii elektrycznej. Rośliny są dostępne tylko przez część roku. I w końcu, nie zawsze uda ci się przygotować syrop, czasami może się zmętnienie, a nie daj Boże - butelka fermentuje i wybucha.
Dlatego dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub chęci, aby samodzielnie produkować syropy w domu, oferujemy drugie najlepsze syropy na świecie. Całorocznie i w stałej szczytowej jakości.