Respirátory za nejnižší cenu! Již od 1,50 Kč za kus!
Strona główna  >  Dům, bydlení  >  Potravinářské výrobky  >  Nápoje  >  Sirupy, šťávy  >  Kitl Syrop Bio Pomarańcz z miąższem do domowych lemoniad 500 ml
Oferujemy wyłącznie towary dostępne w magazynie

Kitl Syrop Bio Pomarańcz z miąższem do domowych lemoniad 500 ml

Kitl Syrop Bio Pomarańcz z miąższem do domowych lemoniad 500 ml
Nasza cena
25.34 PLN z VAT 
W magazynie:   1-5 ks
Ten produkt nie może być zakupiony oddzielnie.
Liczbaks
Zapytanie do sprzedawcyZwróć uwagę na cenę
Aktualna cena wynosi 25.34 PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie, gdy cena spadnie poniżej    PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie o każdej zmianie ceny
Twój adres e-mail  
Wyślij zapytanie
Nazwa:
E-mail:
Telefon:
' '
Skopiuj kod:
Zapytanie:
Udostępnij to
Kod:2008663
EAN:8595251001729
Producent:Kitl s.r.o. Čr.
Marka:Kitl®  (web)
Kitl®
Opis produktu
Typ produktu:Přírodní produkt

Pomarańczowy syrop Kitl zawiera naprawdę wysoki udział owocowych składników. Na produkcję 100 ml syropu używamy 108 ml soku z pomarańczy i pomarańczowego miąższu. Jest gęsty i ma wspaniały smak. Można go używać do przygotowania domowych Lemoniad i koktajli.

Naprawdę większość cytrusów, które zbiera się na świecie, to pomarańcze. Nie jest to jednak pierwotnie dzikowate owoce, lecz wynik krzyżowania mandarynki i Pomela. Jako pierwsi pomarańczę zmienili starożytni Chińczycy w IV wieku. O jej rozprzestrzenieniu się w Europie zasłużyli Maurowie, którzy przywieźli ją na terytorium Hiszpanii. W X wieku za pomocą skomplikowanych systemów nawadniających zaczęto uprawiać pomarańcze na dużą skalę. Rozkwit nastąpił wraz z rozprzestrzenieniem się żeglugi zamorskiej. Żeglarze cierpiący na niedoBór witamin zabierali ją na pokład i przyczynili się tym samym do jej szybkiego rozprzestrzenienia się także na kontynent amerykański. Europejscy arystokraci budowali przy swoich siedzibach oranżerie jako wyraz przepychu. Najsłynniejsza to Oranżeria Ludwika XIV w Wersalu.

Użycie

Używa się jako orzeźwiający napój lub do dekoracji deserów. Gotową domową Lemoniadę zaleca się ozdobić plasterkiem cytryny lub listkiem świeżej mięty. Kitl Syrop można z powodzeniem używać także w mieszanych napojach alkoholowych i bezalkoholowych. W zimowych miesiącach można go również zalać gorącą wodą lub osłodzić nim ciepłą herbatę.

Rozcieńczanie
Do przygotowania domowych Lemoniad najlepiej rozcieńczać z wysokiej jakości wodą w proporcji 1:10, do przygotowania gorących napojów w proporcji 1:8.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Ziołowe wyciągi mogą osiadać, ewentualny mętny osad lub osad nie są przeszkodą i podkreślają naturalny charakter produktu. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w chłodzie i spożyć w ciągu 30 dni. Pakowane w ochronnej atmosferze azotu.

Składniki

Cukier, sok pomarańczowy (Citrus x sinensis, 14%), miąższ pomarańczowy (Citrus x sinensis, 6%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, konserwant: sorbinian potasu, naturalny aromat pomarańczowy.

Wartość energetyczna 1433 kJ/341 kcal, tłuszcze < 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g, węglowodany 82 g, w tym Cukry 82 g, białko < 1 g, sól < 0,1 g, witamina C (kwas L-askorbinowy) 40 mg (50%*).

Zawiadomienie

Informacje dla diabetyków: produkt można stosować w ograniczonej ilości i po konsultacji z lekarzem przez diabetyków 1. i 2. typu, musi być jednak uwzględniony w dziennym spożyciu energii.

KITL SYROP – DO ZDROWYCH DOMOWYCH LemonIAD

Kitl Syrop to znakomite gęste syropy produkowane według tradycyjnych domowych przepisów. Mają pyszny smak i są idealne do przygotowania domowych Lemoniad, gorących napojów oraz do aromatyzowania koktajli lub różnych innych drinków. Syropy produkowane są z świeżych ziół w jakości BIO. Rośliny przetwarzamy na zimno, dzięki czemu syropy są bogate w substancje zdrowotne, aromatyczne i smakowe.

Dlaczego syrop nazywa się Syrob?
Chcieliśmy produkować syrop z czarnego bzu tak, jak to robiono przez stulecia w domach i jak wielu z nich robi to do dziś. Poszliśmy do muzeum w Turnowie do pani dyrektor Władysławy Jakubowej, etnografki i pisarki, aby sprawdzić, czy nie ma jakiegoś starego przepisu w archiwach. Miała - nazywał się "Syrob z czarnego bzu". Jak już jest chyba według nazwy dla czarnego bzu jasne, przepis pochodzi z Podkrakowskiego i nasz Syrob nie mógł się nazywać inaczej.

Dlaczego warto kupić Syrob?
Najlepszy syrop na świecie to ten, który samodzielnie przygotujesz w domu.

Jednak jest to dość pracochłonne i czasochłonne, brudzi się przy tym całą kuchnię i zużywasz dużo energii elektrycznej. Rośliny są dostępne tylko przez część roku. I w końcu, nie zawsze uda ci się przygotować syrop, czasami może się zmętnienie, a nie daj Boże - butelka fermentuje i wybucha.

Dlatego dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub chęci, aby samodzielnie produkować syropy w domu, oferujemy drugie najlepsze syropy na świecie. Całorocznie i w stałej szczytowej jakości.

Recykluj butelki Kitl. Wystarczy je wrzucić do kontenera na szkło kolorowe. Według oświadczenia huty naprawdę nie ma potrzeby usuwać z butelki ani papierowej etykiety, ani zakrętki. Z opakowaniem poradzi sobie bez problemu.

Opinie klientów
Nie znaleziono żadnych recenzji.
Omówienie produktu
Dyskusja na temat: Kitl Syrop Bio Pomarańcz z miąższem do domowych lemoniad 500 ml

Ten punkt jeszcze nie był omawiany. Jeśli chcesz być pierwszy, kliknij przycisk Dodaj post

Opis produktu
Opinie klientów
Typ produktu:Přírodní produkt

Pomarańczowy syrop Kitl zawiera naprawdę wysoki udział owocowych składników. Na produkcję 100 ml syropu używamy 108 ml soku z pomarańczy i pomarańczowego miąższu. Jest gęsty i ma wspaniały smak. Można go używać do przygotowania domowych Lemoniad i koktajli.

Naprawdę większość cytrusów, które zbiera się na świecie, to pomarańcze. Nie jest to jednak pierwotnie dzikowate owoce, lecz wynik krzyżowania mandarynki i Pomela. Jako pierwsi pomarańczę zmienili starożytni Chińczycy w IV wieku. O jej rozprzestrzenieniu się w Europie zasłużyli Maurowie, którzy przywieźli ją na terytorium Hiszpanii. W X wieku za pomocą skomplikowanych systemów nawadniających zaczęto uprawiać pomarańcze na dużą skalę. Rozkwit nastąpił wraz z rozprzestrzenieniem się żeglugi zamorskiej. Żeglarze cierpiący na niedoBór witamin zabierali ją na pokład i przyczynili się tym samym do jej szybkiego rozprzestrzenienia się także na kontynent amerykański. Europejscy arystokraci budowali przy swoich siedzibach oranżerie jako wyraz przepychu. Najsłynniejsza to Oranżeria Ludwika XIV w Wersalu.

Użycie

Używa się jako orzeźwiający napój lub do dekoracji deserów. Gotową domową Lemoniadę zaleca się ozdobić plasterkiem cytryny lub listkiem świeżej mięty. Kitl Syrop można z powodzeniem używać także w mieszanych napojach alkoholowych i bezalkoholowych. W zimowych miesiącach można go również zalać gorącą wodą lub osłodzić nim ciepłą herbatę.

Rozcieńczanie
Do przygotowania domowych Lemoniad najlepiej rozcieńczać z wysokiej jakości wodą w proporcji 1:10, do przygotowania gorących napojów w proporcji 1:8.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Ziołowe wyciągi mogą osiadać, ewentualny mętny osad lub osad nie są przeszkodą i podkreślają naturalny charakter produktu. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w chłodzie i spożyć w ciągu 30 dni. Pakowane w ochronnej atmosferze azotu.

Składniki

Cukier, sok pomarańczowy (Citrus x sinensis, 14%), miąższ pomarańczowy (Citrus x sinensis, 6%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, konserwant: sorbinian potasu, naturalny aromat pomarańczowy.

Wartość energetyczna 1433 kJ/341 kcal, tłuszcze < 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g, węglowodany 82 g, w tym Cukry 82 g, białko < 1 g, sól < 0,1 g, witamina C (kwas L-askorbinowy) 40 mg (50%*).

Zawiadomienie

Informacje dla diabetyków: produkt można stosować w ograniczonej ilości i po konsultacji z lekarzem przez diabetyków 1. i 2. typu, musi być jednak uwzględniony w dziennym spożyciu energii.

KITL SYROP – DO ZDROWYCH DOMOWYCH LemonIAD

Kitl Syrop to znakomite gęste syropy produkowane według tradycyjnych domowych przepisów. Mają pyszny smak i są idealne do przygotowania domowych Lemoniad, gorących napojów oraz do aromatyzowania koktajli lub różnych innych drinków. Syropy produkowane są z świeżych ziół w jakości BIO. Rośliny przetwarzamy na zimno, dzięki czemu syropy są bogate w substancje zdrowotne, aromatyczne i smakowe.

Dlaczego syrop nazywa się Syrob?
Chcieliśmy produkować syrop z czarnego bzu tak, jak to robiono przez stulecia w domach i jak wielu z nich robi to do dziś. Poszliśmy do muzeum w Turnowie do pani dyrektor Władysławy Jakubowej, etnografki i pisarki, aby sprawdzić, czy nie ma jakiegoś starego przepisu w archiwach. Miała - nazywał się "Syrob z czarnego bzu". Jak już jest chyba według nazwy dla czarnego bzu jasne, przepis pochodzi z Podkrakowskiego i nasz Syrob nie mógł się nazywać inaczej.

Dlaczego warto kupić Syrob?
Najlepszy syrop na świecie to ten, który samodzielnie przygotujesz w domu.

Jednak jest to dość pracochłonne i czasochłonne, brudzi się przy tym całą kuchnię i zużywasz dużo energii elektrycznej. Rośliny są dostępne tylko przez część roku. I w końcu, nie zawsze uda ci się przygotować syrop, czasami może się zmętnienie, a nie daj Boże - butelka fermentuje i wybucha.

Dlatego dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub chęci, aby samodzielnie produkować syropy w domu, oferujemy drugie najlepsze syropy na świecie. Całorocznie i w stałej szczytowej jakości.

Recykluj butelki Kitl. Wystarczy je wrzucić do kontenera na szkło kolorowe. Według oświadczenia huty naprawdę nie ma potrzeby usuwać z butelki ani papierowej etykiety, ani zakrętki. Z opakowaniem poradzi sobie bez problemu.

Nie znaleziono żadnych recenzji.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ