Strona główna  >  Dům, bydlení  >  Potravinářské výrobky  >  Nápoje  >  Sirupy, šťávy  >  Syrop z kwiatów czarnego bzu BIO Kitl
Oferujemy wyłącznie towary dostępne w magazynie

Syrop z kwiatów czarnego bzu BIO Kitl

Syrop z kwiatów czarnego bzu BIO Kitl
Nasza cena
28.86 PLN z VAT 
Konkretna cena: 57.72PLN/1l
W magazynie:   1-5 ks
Ten produkt nie może być zakupiony oddzielnie.
Liczbaks
Zapytanie do sprzedawcyZwróć uwagę na cenę
Aktualna cena wynosi 28.86 PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie, gdy cena spadnie poniżej    PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie o każdej zmianie ceny
Twój adres e-mail  
Wyślij zapytanie
Nazwa:
E-mail:
Telefon:
' '
Skopiuj kod:
Zapytanie:
Udostępnij to
Kod:1903250
EAN:8595251000401
Producent:Kitl s.r.o. Čr.
Marka:Kitl®  (web)
Kitl®
Najniższa cena za ostatnich30dni170.22 PLN
Opis produktu
Typ produktu:Přírodní produkt

Szlachetny, gęsty syrop z ręcznie zbieranych świeżych kwiatów czarnego bzu. Kwiaty pochodzą z własnych BIO odmian krzewów. Jest bogaty w aromatyczne i zdrowotne składniki. Doskonale nadaje się do przygotowania orzeźwiających domowych Lemoniad. Zalany gorącą wodą i ozdobiony kawałkiem jabłka i goździkiem, możesz go delektować się jako pyszny ciepły napój.

Użycie

Dawkowanie
Do przygotowania domowych Lemoniad najlepiej użyć wysokiej jakości wody w proporcji 1:10, do przygotowania ciepłych napojów w proporcji 1:8.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Wyciągi ziołowe mogą sedymentować, ewentualny osad lub piana nie są wadą i podkreślają naturalny charakter produktu. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 30 dni. Pakowane w atmosferze ochronnej azotu.

Przepisy na domowy syrop z czarnego bzu
Syrop z czarnego bzu Kitl wytwarzamy na bazie tradycyjnych przepisów z ręcznie zbieranych kwiatów bzu, które macerujemy na zimno. Przygotowaliśmy kilka wskazówek, na których podstawie możesz sam zrobić w domu tradycyjny syrop z czarnego bzu.

Syrop z czarnego bzu na zimno

  • 40 dużych kwiatów czarnego bzu
  • 4 l przegotowanej, schłodzonej wody
  • 10 dkg kwasu cytrynowego
  • 1 bio cytryna
  • 4 kg Cukru kryształu

Przegotować 4l wody i pozostawić do ostygnięcia. Do wody dodać 40 dużych kwiatów czarnego bzu (nie zbierać po deszczu i usunąć szypułki - są gorzkie). Dodać pokrojoną w plasterki i umytą bio cytrynę bez pestek i 10 dkg kwasu cytrynowego. Pozostawić do zaparzenia na 24 godzin. Następnie przecedzić i rozpuścić cukier mieszając. Przelać do suchych, czystych butelek i przechowywać w lodówce. 

Syrop z czarnego bzu (syrop z czarnego bzu) 20 kwiatów czarnego bzu

  • 1,5 kg Cukru
  • 1,5 l wody

Kwiaty czarnego bzu zalać wrzącą wodą, dodać cukier, przykryć naczynie i umieścić w chłodnym miejscu. Zawartość mieszać. Po trzech dniach przecedzić, przelać do butelek. Po rozcieńczeniu wodą otrzymamy orzeźwiający napój w chłodzie. 

Syrop z czarnego bzu (z kwiatów czarnego bzu)

  • 75 dkg Cukru kryształu
  • 5 dl gorącej wody
  • 4 duże świeże kwiatostany bzu
  • 2 łyżeczki Octu winnego
  • 4 litry wody

Rozpuścić cukier w gorącej wodzie i wlać do demiżonu. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, zamknąć i pozostawić na 5 dni do dojrzewania. Przecedzić i podawać schłodzone. 

Syrop z czarnego bzu (syrop z kwiatów czarnego bzu)

  • 20 kwiatów bzu
  • 2,5 l przegotowanej wody
  • 3 kg Cukru
  • łyżeczka Octu

Umyte kwiaty zalać przegotowaną wodą, dodać ocet i pozostawić na jeden dzień do odstania. Następnie przecedzić, dodać cukier, gotować do momentu zgęstnienia i gorące przelać do butelek. 

Syrop z czarnego bzu na zimno

  • 60 kwiatów
  • 4 litry przegotowanej wody
  • 10 dkg kwasu cytrynowego
  • 10 cytryn

Kwiaty moczyć przez 24 godziny z kwasem cytrynowym, następnie przecedzić. Rozpuścić 4 kg Cukru i wycisnąć sok z dziesięciu cytryn. 

Syrop z kwiatów czarnego bzu 
30 rozkwitniętych kwiatów umyć pod bieżącą wodą. Następnie w garnku gotować 1 l wody z kwiatami tak długo, aż woda zmniejszy się o połowę. Potem wszystko odstawić do zimna i pozostawić na 24 godziny do zaparzenia. Drugiego dnia przecedzić syrop, dodać 1 kg Cukru, syrop z jednej cytryny i gotować tak długo, aż syrop zacznie gęstnieć. Schłodzony przelać do butelek i dobrze zakorkować. Syrop z czarnego bzu dodaje się do herbaty przy kaszlu i do pocenia się. Czasami smarowano nim również chleb.

Lemoniada z czarnego bzu 
Gotować 5 l wody, dodać około 0,5 kg Cukru, ale może być też 1 kg, 3-4 pokrojone w plasterki cytryny i 15 plasterków kwitnącego czarnego bzu. Jeśli dodamy jeszcze szczyptę drożdży, proces dojrzewania będzie przebiegał szybciej. Następnie butelkę zakorkować i postawić w cieniu. Po kilku dniach roztwór cukrowy zamieni się w doskonały napój.

Przepis na miodowo-limonkowe naleśniki z syropem z czarnego bzu
(Wytworzy około 10 naleśników średniej wielkości dla 2-3 osób.)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki Cukru waniliowego (około 12 g)
  • 30 g Cukru
  • skórka z jednej limonki (około 1 łyżeczki)
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki miodu (około 20 g)
  • trochę masła
  • Syrop z czarnego bzu Kitl

Do podania:

  • cukier puder do posypania
  • świeże borówki

Przygotowanie:

  1. Oddzielić jajka do 2 średnich misek na białka i żółtka.
  2. W pierwszej misce za pomocą miksera ręcznego ubić białka na sztywno i odstawić.
  3. Do drugiej miski z żółtkami dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy, cukier, skórkę z limonki, mleko i miód. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
  5. Na patelnię (ewentualnie na patelnię) zawsze przed każdym naleśnikiem roztopić trochę masła. Następnie wlać ciasto i usmażyć z obu stron.
  6. Podawać ze świeżymi borówkami i syropem z czarnego bzu. Naleśniki posypać cukrem Pudrem do smaku.

Przepis na koktajl z czarnego bzu HUGO  
Składniki:

  • Syrop z czarnego bzu Kitl
  • Prosecco
  • soda
  • limonka i mięta

Sposób przygotowania: 
Do wysokiej szklanki z lodem dodać świeżą miętę i pokrojoną w plasterki połowę limonki. Dodać Syrop z czarnego bzu Kitl i trochę sody. Wymieszać i zalać wszystko Prosecco. Można ozdobić plasterkiem limonki.

Składniki

Cukier, wodny macerat kwiatu czarnego bzu* (Sambucus nigra. L., 10%), ekstrakt z kwiatu czarnego bzu, witamina C, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, konserwant: sorbinian potasu.

Produkt zawiera w 100 ml: wartość energetyczna 1486 kJ/350 kcal, tłuszcze <0,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g; węglowodany 87 g, w tym Cukry 87 g, białko <1 g, sól <0,1 g.

Zawiadomienie

Informacja dla diabetyków: produkt można spożywać w ograniczonych ilościach i po konsultacji z lekarzem przez diabetyków typu 1 i 2, należy jednak uwzględnić go w dziennym spożyciu energii.

KITL SYROP – DLA ZDROWYCH DOMOWYCH LemonIAD

Syrop Kitl to doskonałe, gęste syropy produkowane według tradycyjnych domowych przepisów. Mają pyszny smak i są idealne do przygotowywania domowych Lemoniad, ciepłych napojów, a także do aromatyzowania koktajli lub różnych innych drinków. Syropy są wytwarzane ze świeżych ziół w BIO jakości. Rośliny przetwarzamy na zimno, dzięki czemu syropy są bogate w zdrowotne, aromatyczne i smakowe składniki.

Dlaczego syrop nazywa się Syrop?
Chcieliśmy produkować syrop z czarnego bzu tak, jak przez stulecia produkowano go w domach i jak wielu ludzi robi to do dziś. Poszliśmy do muzeum w Turnowie do pani dyrektor Vladimíry Jakoubkové, etnografki i pisarki, aby zapytać, czy w archiwach nie ma jakiegoś starego przepisu. Miała - nazywał się "Syrop z czarnego bzu". Jak już można się domyślić po nazwie, jasne jest, że przepis pochodzi z Podkrkonoší i nasz Syrop nie mógł nazywać się inaczej.

Dlaczego warto kupić Syrop?
Najlepszy syrop na świecie to ten, który sam zrobisz w domu.

Jednak jest to dość pracochłonne i czasochłonne, brudzi się cała kuchnia i zużywa się dużo energii elektrycznej. Rośliny są dostępne tylko przez część roku. I wreszcie, nie zawsze syrop się udaje, czasami w piwnicy mętnieje, a czasem butelka fermentuje i wybucha.

Dlatego dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub siły, aby sami robić syropy w domu, oferujemy drugie najlepsze syropy na świecie. Całoroczne i zawsze w najwyższej jakości.

Recyklinguj butelki Kitl. Wystarczy je tak, jak są, wrzucić do pojemnika na szkło kolorowe. Według informacji ze szklarni nie trzeba usuwać z butelki ani papierowej etykiety, ani wkładki. Opakowanie zostanie bez problemu przetworzone.

Opinie klientów
Nie znaleziono żadnych recenzji.
Omówienie produktu
Dyskusja na temat: Syrop z kwiatów czarnego bzu BIO Kitl

Ten punkt jeszcze nie był omawiany. Jeśli chcesz być pierwszy, kliknij przycisk Dodaj post

Opis produktu
Opinie klientów
Typ produktu:Přírodní produkt

Szlachetny, gęsty syrop z ręcznie zbieranych świeżych kwiatów czarnego bzu. Kwiaty pochodzą z własnych BIO odmian krzewów. Jest bogaty w aromatyczne i zdrowotne składniki. Doskonale nadaje się do przygotowania orzeźwiających domowych Lemoniad. Zalany gorącą wodą i ozdobiony kawałkiem jabłka i goździkiem, możesz go delektować się jako pyszny ciepły napój.

Użycie

Dawkowanie
Do przygotowania domowych Lemoniad najlepiej użyć wysokiej jakości wody w proporcji 1:10, do przygotowania ciepłych napojów w proporcji 1:8.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Wyciągi ziołowe mogą sedymentować, ewentualny osad lub piana nie są wadą i podkreślają naturalny charakter produktu. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i spożyć w ciągu 30 dni. Pakowane w atmosferze ochronnej azotu.

Przepisy na domowy syrop z czarnego bzu
Syrop z czarnego bzu Kitl wytwarzamy na bazie tradycyjnych przepisów z ręcznie zbieranych kwiatów bzu, które macerujemy na zimno. Przygotowaliśmy kilka wskazówek, na których podstawie możesz sam zrobić w domu tradycyjny syrop z czarnego bzu.

Syrop z czarnego bzu na zimno

  • 40 dużych kwiatów czarnego bzu
  • 4 l przegotowanej, schłodzonej wody
  • 10 dkg kwasu cytrynowego
  • 1 bio cytryna
  • 4 kg Cukru kryształu

Przegotować 4l wody i pozostawić do ostygnięcia. Do wody dodać 40 dużych kwiatów czarnego bzu (nie zbierać po deszczu i usunąć szypułki - są gorzkie). Dodać pokrojoną w plasterki i umytą bio cytrynę bez pestek i 10 dkg kwasu cytrynowego. Pozostawić do zaparzenia na 24 godzin. Następnie przecedzić i rozpuścić cukier mieszając. Przelać do suchych, czystych butelek i przechowywać w lodówce. 

Syrop z czarnego bzu (syrop z czarnego bzu) 20 kwiatów czarnego bzu

  • 1,5 kg Cukru
  • 1,5 l wody

Kwiaty czarnego bzu zalać wrzącą wodą, dodać cukier, przykryć naczynie i umieścić w chłodnym miejscu. Zawartość mieszać. Po trzech dniach przecedzić, przelać do butelek. Po rozcieńczeniu wodą otrzymamy orzeźwiający napój w chłodzie. 

Syrop z czarnego bzu (z kwiatów czarnego bzu)

  • 75 dkg Cukru kryształu
  • 5 dl gorącej wody
  • 4 duże świeże kwiatostany bzu
  • 2 łyżeczki Octu winnego
  • 4 litry wody

Rozpuścić cukier w gorącej wodzie i wlać do demiżonu. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, zamknąć i pozostawić na 5 dni do dojrzewania. Przecedzić i podawać schłodzone. 

Syrop z czarnego bzu (syrop z kwiatów czarnego bzu)

  • 20 kwiatów bzu
  • 2,5 l przegotowanej wody
  • 3 kg Cukru
  • łyżeczka Octu

Umyte kwiaty zalać przegotowaną wodą, dodać ocet i pozostawić na jeden dzień do odstania. Następnie przecedzić, dodać cukier, gotować do momentu zgęstnienia i gorące przelać do butelek. 

Syrop z czarnego bzu na zimno

  • 60 kwiatów
  • 4 litry przegotowanej wody
  • 10 dkg kwasu cytrynowego
  • 10 cytryn

Kwiaty moczyć przez 24 godziny z kwasem cytrynowym, następnie przecedzić. Rozpuścić 4 kg Cukru i wycisnąć sok z dziesięciu cytryn. 

Syrop z kwiatów czarnego bzu 
30 rozkwitniętych kwiatów umyć pod bieżącą wodą. Następnie w garnku gotować 1 l wody z kwiatami tak długo, aż woda zmniejszy się o połowę. Potem wszystko odstawić do zimna i pozostawić na 24 godziny do zaparzenia. Drugiego dnia przecedzić syrop, dodać 1 kg Cukru, syrop z jednej cytryny i gotować tak długo, aż syrop zacznie gęstnieć. Schłodzony przelać do butelek i dobrze zakorkować. Syrop z czarnego bzu dodaje się do herbaty przy kaszlu i do pocenia się. Czasami smarowano nim również chleb.

Lemoniada z czarnego bzu 
Gotować 5 l wody, dodać około 0,5 kg Cukru, ale może być też 1 kg, 3-4 pokrojone w plasterki cytryny i 15 plasterków kwitnącego czarnego bzu. Jeśli dodamy jeszcze szczyptę drożdży, proces dojrzewania będzie przebiegał szybciej. Następnie butelkę zakorkować i postawić w cieniu. Po kilku dniach roztwór cukrowy zamieni się w doskonały napój.

Przepis na miodowo-limonkowe naleśniki z syropem z czarnego bzu
(Wytworzy około 10 naleśników średniej wielkości dla 2-3 osób.)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki Cukru waniliowego (około 12 g)
  • 30 g Cukru
  • skórka z jednej limonki (około 1 łyżeczki)
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki miodu (około 20 g)
  • trochę masła
  • Syrop z czarnego bzu Kitl

Do podania:

  • cukier puder do posypania
  • świeże borówki

Przygotowanie:

  1. Oddzielić jajka do 2 średnich misek na białka i żółtka.
  2. W pierwszej misce za pomocą miksera ręcznego ubić białka na sztywno i odstawić.
  3. Do drugiej miski z żółtkami dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy, cukier, skórkę z limonki, mleko i miód. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
  5. Na patelnię (ewentualnie na patelnię) zawsze przed każdym naleśnikiem roztopić trochę masła. Następnie wlać ciasto i usmażyć z obu stron.
  6. Podawać ze świeżymi borówkami i syropem z czarnego bzu. Naleśniki posypać cukrem Pudrem do smaku.

Przepis na koktajl z czarnego bzu HUGO  
Składniki:

  • Syrop z czarnego bzu Kitl
  • Prosecco
  • soda
  • limonka i mięta

Sposób przygotowania: 
Do wysokiej szklanki z lodem dodać świeżą miętę i pokrojoną w plasterki połowę limonki. Dodać Syrop z czarnego bzu Kitl i trochę sody. Wymieszać i zalać wszystko Prosecco. Można ozdobić plasterkiem limonki.

Składniki

Cukier, wodny macerat kwiatu czarnego bzu* (Sambucus nigra. L., 10%), ekstrakt z kwiatu czarnego bzu, witamina C, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, konserwant: sorbinian potasu.

Produkt zawiera w 100 ml: wartość energetyczna 1486 kJ/350 kcal, tłuszcze <0,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g; węglowodany 87 g, w tym Cukry 87 g, białko <1 g, sól <0,1 g.

Zawiadomienie

Informacja dla diabetyków: produkt można spożywać w ograniczonych ilościach i po konsultacji z lekarzem przez diabetyków typu 1 i 2, należy jednak uwzględnić go w dziennym spożyciu energii.

KITL SYROP – DLA ZDROWYCH DOMOWYCH LemonIAD

Syrop Kitl to doskonałe, gęste syropy produkowane według tradycyjnych domowych przepisów. Mają pyszny smak i są idealne do przygotowywania domowych Lemoniad, ciepłych napojów, a także do aromatyzowania koktajli lub różnych innych drinków. Syropy są wytwarzane ze świeżych ziół w BIO jakości. Rośliny przetwarzamy na zimno, dzięki czemu syropy są bogate w zdrowotne, aromatyczne i smakowe składniki.

Dlaczego syrop nazywa się Syrop?
Chcieliśmy produkować syrop z czarnego bzu tak, jak przez stulecia produkowano go w domach i jak wielu ludzi robi to do dziś. Poszliśmy do muzeum w Turnowie do pani dyrektor Vladimíry Jakoubkové, etnografki i pisarki, aby zapytać, czy w archiwach nie ma jakiegoś starego przepisu. Miała - nazywał się "Syrop z czarnego bzu". Jak już można się domyślić po nazwie, jasne jest, że przepis pochodzi z Podkrkonoší i nasz Syrop nie mógł nazywać się inaczej.

Dlaczego warto kupić Syrop?
Najlepszy syrop na świecie to ten, który sam zrobisz w domu.

Jednak jest to dość pracochłonne i czasochłonne, brudzi się cała kuchnia i zużywa się dużo energii elektrycznej. Rośliny są dostępne tylko przez część roku. I wreszcie, nie zawsze syrop się udaje, czasami w piwnicy mętnieje, a czasem butelka fermentuje i wybucha.

Dlatego dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub siły, aby sami robić syropy w domu, oferujemy drugie najlepsze syropy na świecie. Całoroczne i zawsze w najwyższej jakości.

Recyklinguj butelki Kitl. Wystarczy je tak, jak są, wrzucić do pojemnika na szkło kolorowe. Według informacji ze szklarni nie trzeba usuwać z butelki ani papierowej etykiety, ani wkładki. Opakowanie zostanie bez problemu przetworzone.

Nie znaleziono żadnych recenzji.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ