>  Praní, úklid  >  Praní  >  Škroby  >  Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
Wyprzedane

Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g

Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
Nasza cena
6.72 PLN z VAT 
Konkretna cena: 26.88PLN/1kg
Ten produkt nie może być zakupiony oddzielnie.
Liczbaks
Zapytanie do sprzedawcyZwróć uwagę na cenę
Aktualna cena wynosi 6.72 PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie, gdy cena spadnie poniżej    PLN razem z VAT
  Poinformuj mnie o każdej zmianie ceny
Twój adres e-mail  
Wyślij zapytanie
Nazwa:
E-mail:
Telefon:
' '
Skopiuj kod:
Zapytanie:
Udostępnij to
Kod:01931
EAN:8594006532518
Producent:Druid CZ s.r.o.
Marka:Škrob přírodní  (web)
Škrob přírodní
Warianty produktu
Wymień więcej
Opis produktu

Starchowane pranie jest błyszczące i mniej się brudzi.

Skrócenie.
Najlepszym skrobiem do wszelkiego prania jest skrobia ziemniaczana. Jest tania i nadaje praniu blask oraz piękny niebieskawy odcień.
Chociaż praktycznie nie ma smaku ani zapachu, potrafi przyjemnie złagodzić smak potrawy i zagęścić sos tak, aby pozostał klarowny.

Skrobia w kuchni
Skrobia to substancja pozyskiwana z roślin. Jest to ostateczny produkt fotosyntezy. Ma postać białego lub żółtego proszku, w zależności od źródła. Do celów spożywczych wykorzystuje się głównie skrobię ziemniaczaną i kukurydzianą lub ich mieszanki. Nie do pominięcia jest także skrobia pszenna i ryżowa w kuchni.

Nieoczekiwane zastosowanie skrobi
Skrobia jest także wykorzystywana w farmacji, do produkcji klejów i powłok. Klej ze skrobi pszennej w Egipcie produkowano już około 3500 roku p.n.e. W Europie ta substancja była szeroko wykorzystywana do produkcji pudrów i zasypków. Mało kto by jednak przypuszczał, że skrobia znajduje się także w mieszance do produkcji opon, a z tworzywa skrobiowego produkuje się podkładkę pod nagrywającą część CD.

Skrobia ziemniaczana
Znana jest przede wszystkim pod nazwą solamyl, a większość z nas wykorzystuje ją do przygotowania ciast, tortów i drobnego pieczywa. Czy wiedzieliście jednak, że solamyl może zagęszczać potrawy? Wykorzystują to zwłaszcza osoby cierpiące na celiakię - skrobia ziemniaczana bowiem w przeciwieństwie do mąki nie zawiera glutenu. Dodatkowo skrobia nie barwi potrawy, jeśli dobrze ją podgotujecie, sos pozostanie klarowny. Tę właściwość docenicie przy przygotowywaniu zup, wywarów i egzotycznych sosów. Skrobia ziemniaczana ma jeszcze jedną zaletę, nadaje potrawom szczególny, delikatny smak. Nie bójcie się więc eksperymentować i częściej używajcie skrobi ziemniaczanej w kuchni.

Skład skrobi ziemniaczanej
Skrobia ziemniaczana składa się w 80% z węglowodanów, a resztę zajmują białka i tłuszcze.

Wykorzystywanie skrobi
Aby firmy mogły obniżyć ceny niektórych swoich produktów spożywczych i sprzedać ich jak najwięcej, często nadużywają skrobi ziemniaczanej jako dodatku. Skrobia ziemniaczana jest dodawana do kiełbas, salami, a nawet do niektórych Jogurtów. Producenci są zobowiązani do podawania na etykiecie składu produktów spożywczych, ale w przypadku produktów luzem, na przykład wędlin, nie da się ustalić składu produktu. Jeśli pragniecie najwyższej jakości, lepiej dopłaćcie.

Użycie

Przepis na 1 litr
Jedną pełną łyżkę stołową skrobi ziemniaczanej rozpuszczamy w ćwierć litra zimnej wody. Pozostałą wodę - 3/4 litra - doprowadzamy do wrzenia i przy ciągłym mieszaniu wlewamy powoli rozmieszaną skrobię. Po powstaniu bąbelków gotujemy jeszcze przez dwie minuty.

Skrobię należy odpowiednio przygotować w ten sposób:
Na jeden litr wody bierzemy łyżkę stołową skrobi ziemniaczanej. Na kuchence stawiamy większy garnek z wodą i zanim woda zacznie wrzeć, rozpuszczamy odmierzoną skrobię w odrobinie zimnej wody i do wrzącej wody powoli wlewamy przy ciągłym mieszaniu. Gdy na powierzchni pojawi się bąbelek, zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną skrobię przecedzamy do ciepłej wody i najpierw skrobiemy białe pranie, a potem kolorowe.
Pani domu, która chce zaoszczędzić sobie pracy przy następnym praniu, skrobi prawie całe pranie, ponieważ wie, że z naoskrobinionego prania brud sam schodzi i łatwo się spłukuje wodą. Oszczędza tym nie tylko pracę i mydło, ale także pranie, które przy nadmiernym szorowaniu na tarze szybko się niszczy.
Zimą pranie skrobi się znacznie bardziej, ponieważ dłużej schnie, przy czym skrobia częściowo "wymarza".
Dobrzе oškrobenе ubrania robocze i fartuchy pozostają dłużej czyste.
Pranie skrobione skrobią ziemniaczaną Solamyl i prawidłowo spryskane pięknie się prasuje i ma ładny wygląd.
Koronkowe nakrycia, kołnierzyki i haftowane serwetki skrobimy obficie, podczas prasowania wciągamy w miękką flanelową podkładkę i prasujemy od strony prawej, co pozwala uzyskać wytłoczony wzór.
Opinie klientów
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
spokojenost
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
tento škrob není běžně k dostání, zde byl za dobrou cenu
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
Výborný
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
klasické zboží
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
12
Omówienie produktu
Dyskusja na temat: Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g

Ten punkt jeszcze nie był omawiany. Jeśli chcesz być pierwszy, kliknij przycisk Dodaj post

Opis produktu
Opinie klientów

Starchowane pranie jest błyszczące i mniej się brudzi.

Skrócenie.
Najlepszym skrobiem do wszelkiego prania jest skrobia ziemniaczana. Jest tania i nadaje praniu blask oraz piękny niebieskawy odcień.
Chociaż praktycznie nie ma smaku ani zapachu, potrafi przyjemnie złagodzić smak potrawy i zagęścić sos tak, aby pozostał klarowny.

Skrobia w kuchni
Skrobia to substancja pozyskiwana z roślin. Jest to ostateczny produkt fotosyntezy. Ma postać białego lub żółtego proszku, w zależności od źródła. Do celów spożywczych wykorzystuje się głównie skrobię ziemniaczaną i kukurydzianą lub ich mieszanki. Nie do pominięcia jest także skrobia pszenna i ryżowa w kuchni.

Nieoczekiwane zastosowanie skrobi
Skrobia jest także wykorzystywana w farmacji, do produkcji klejów i powłok. Klej ze skrobi pszennej w Egipcie produkowano już około 3500 roku p.n.e. W Europie ta substancja była szeroko wykorzystywana do produkcji pudrów i zasypków. Mało kto by jednak przypuszczał, że skrobia znajduje się także w mieszance do produkcji opon, a z tworzywa skrobiowego produkuje się podkładkę pod nagrywającą część CD.

Skrobia ziemniaczana
Znana jest przede wszystkim pod nazwą solamyl, a większość z nas wykorzystuje ją do przygotowania ciast, tortów i drobnego pieczywa. Czy wiedzieliście jednak, że solamyl może zagęszczać potrawy? Wykorzystują to zwłaszcza osoby cierpiące na celiakię - skrobia ziemniaczana bowiem w przeciwieństwie do mąki nie zawiera glutenu. Dodatkowo skrobia nie barwi potrawy, jeśli dobrze ją podgotujecie, sos pozostanie klarowny. Tę właściwość docenicie przy przygotowywaniu zup, wywarów i egzotycznych sosów. Skrobia ziemniaczana ma jeszcze jedną zaletę, nadaje potrawom szczególny, delikatny smak. Nie bójcie się więc eksperymentować i częściej używajcie skrobi ziemniaczanej w kuchni.

Skład skrobi ziemniaczanej
Skrobia ziemniaczana składa się w 80% z węglowodanów, a resztę zajmują białka i tłuszcze.

Wykorzystywanie skrobi
Aby firmy mogły obniżyć ceny niektórych swoich produktów spożywczych i sprzedać ich jak najwięcej, często nadużywają skrobi ziemniaczanej jako dodatku. Skrobia ziemniaczana jest dodawana do kiełbas, salami, a nawet do niektórych Jogurtów. Producenci są zobowiązani do podawania na etykiecie składu produktów spożywczych, ale w przypadku produktów luzem, na przykład wędlin, nie da się ustalić składu produktu. Jeśli pragniecie najwyższej jakości, lepiej dopłaćcie.

Użycie

Przepis na 1 litr
Jedną pełną łyżkę stołową skrobi ziemniaczanej rozpuszczamy w ćwierć litra zimnej wody. Pozostałą wodę - 3/4 litra - doprowadzamy do wrzenia i przy ciągłym mieszaniu wlewamy powoli rozmieszaną skrobię. Po powstaniu bąbelków gotujemy jeszcze przez dwie minuty.

Skrobię należy odpowiednio przygotować w ten sposób:
Na jeden litr wody bierzemy łyżkę stołową skrobi ziemniaczanej. Na kuchence stawiamy większy garnek z wodą i zanim woda zacznie wrzeć, rozpuszczamy odmierzoną skrobię w odrobinie zimnej wody i do wrzącej wody powoli wlewamy przy ciągłym mieszaniu. Gdy na powierzchni pojawi się bąbelek, zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną skrobię przecedzamy do ciepłej wody i najpierw skrobiemy białe pranie, a potem kolorowe.
Pani domu, która chce zaoszczędzić sobie pracy przy następnym praniu, skrobi prawie całe pranie, ponieważ wie, że z naoskrobinionego prania brud sam schodzi i łatwo się spłukuje wodą. Oszczędza tym nie tylko pracę i mydło, ale także pranie, które przy nadmiernym szorowaniu na tarze szybko się niszczy.
Zimą pranie skrobi się znacznie bardziej, ponieważ dłużej schnie, przy czym skrobia częściowo "wymarza".
Dobrzе oškrobenе ubrania robocze i fartuchy pozostają dłużej czyste.
Pranie skrobione skrobią ziemniaczaną Solamyl i prawidłowo spryskane pięknie się prasuje i ma ładny wygląd.
Koronkowe nakrycia, kołnierzyki i haftowane serwetki skrobimy obficie, podczas prasowania wciągamy w miękką flanelową podkładkę i prasujemy od strony prawej, co pozwala uzyskać wytłoczony wzór.
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
spokojenost
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
tento škrob není běžně k dostání, zde byl za dobrou cenu
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
Výborný
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
klasické zboží
Natura Skrob ziemniaczany do prania 250 g
6.72 PLN
100%
12


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ